A jelenkor legszakszerűbb vizsgálati rendszere a Trend Optika Csoportnál


A jelenkor legszakszerűbb vizsgálati rendszere a Trend Optika Csoportnál
A pontos és precíz vizsgálat az egyik legfontosabb, ha szemüveg készítésről van szó.
Mivel nyújthat többet egy látásvizsgálat a Trend Optika üzleteiben?
 A világmárkák teljes spektruma megtalálható az üzletben az elegánstól, egészen az extravagáns és teljesen egyedi darabokig.

Azonban a megjelenésen felül nagy hangsúlyt fektetünk a szakmai értékekre és a vásárlóinkkal való közvetlen kommunikációra.
Cikkünk egy rövid ismertető a főbb szemvizsgálati eszközökről, eljárásokról.

Mint manapság minden területen, az optikai iparban is felgyorsult a fejlődés, a digitalizáció az elmúlt évtizedben. Kiváltképp fontosnak tartjuk, hogy vásárlóink a piacon elérhető legjobb szolgáltatást kapják.
Az objektív látásvizsgálatot a legmodernebb hullámfront technológián alapuló refraktométer az Essilor Wave Analyzer Medica 700 segítségével végezzük. A lézeres látásjavító műtétek során is Hartmann-Shack szenzorral felszerelt, hullámfront-elemzésen alapuló készülékek segítségével dolgoznak.


A készülék 1/100 dioptria pontossággal 100.000 pontban elemzi a szemed és szaruhártyád, majd egy 3D-s térképen rajzolja ki annak formáját. Kiszámolja, hogy szemeid távol- vagy közel látók, illetve, hogy fennáll-e szemtengelyferdülés. Ezen kívül a magasabb rendű aberrációkat is mérhetjük, melyek a finomabb optikai hibákat jelentik. Az alacsonyabb rendű fénytörési hibák a fénytörési hibák 85%-á-ért felelősek, míg a magasabb rendűek az aberrációk 15%-át alkotják.
A készülék a szem fénytörését szűk (nappali) és tág (éjszakai) pupillánál is méri, ez fontos, ugyanis főként gyengébb fényviszonyok között, pl. esti autóvezetésnél látóélességünk és korrekciónk különbözhet.
Így olyan szemüvegeket tudunk készíteni, melyek tiszta éjszakai látást biztosítanak neked, tükröződés és vakító fényszóródás nélkül.
És ami a legfontosabb, a 90 másodperces mérés során 9 féle vizsgálatot is elvégzünk, melyek a következők:

  • szem fénytörési adatai
  • alacsony és magasabb rendű aberrációk
  • a fénytörést tág és szűk pupillánál
  • szaruhártya térkép (keratoconusz szűrése) és a szemlencse átlátszóságának mérése (szürkehályog szűrése)
  • szemnyomás értéke (zöldhályog szűrése) a zöldhályognak vezető szerepe van a vakság kialakulásában.
  • Amsler-teszt, makuladegeneráció szűrés (40 éves kortól erősen ajánlott szűrés)
  • színlátás teszt
  • szaruhártya vastagság és a szem elülső csarnokának mélységét
  • szaruhártya kontaktlencse illesztési adatai (görbületi sugár, átmérő)
Természetesen a gyors gépi mérés után, hagyományos módon is ellenőrizzük a legjobb szemüveges korrekciót, de erről a következő cikkünkben olvashattok!
Addig is, jelentkezz bátran szemvizsgálatra a Trend Optika Csoport üzleteibe, ha neked is fontos a szaktudás és a legmodernebb műszerek párosítása!


Optika Trend

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése