Arcunk és szemüvegünk különös kapcsolata


Arcunk és szemüvegünk különös kapcsolata

Az arcunknak, csak úgy, mint a testünknek, különböző formái lehetnek. Épp emiatt nem mindegy, mit és hogyan viselünk rajta. Abban biztosak lehetünk, hogy ami nekünk jól áll, az okvetlenül másnak nem, és ez visszafelé is igaz. Így, vannak szempontok, melyek tévútra vihetnek egy szemüvegkeret választása esetén.
Pl.: milyen keret áll jól a barátnőnknek, barátunknak, vagy a kedvenc sztárunknak, vagy milyen keretek, trendiek, menők, éppen az adott időszakban, vagy melyik keret a legdrágább/legolcsóbb a boltban.

Lényegesen megkönnyíti a választást, ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen az arcformánk és ahhoz, milyen szemüvegkeret illik.
Arcom, arcom mondd meg nékem…

Kerek arc
Jellemző: szinte azonos szélességű és magasságú arc, széles arccsont, kerek áll.
Ajánlott keretformák: ideális számukra, ha a szemüveg nyújtja az arcot. A szemüveg formája lehet szögletes, geometrikus, sokszögű, esetleg vékony ovális, téglalap formájú, mely ellensúlyozza az arc puha, lágy, kerek ívét.Ovális arc
Jellemző: kissé hosszabb, mint amilyen széles. Lágyan ívelt, harmonikus arányok.
Ajánlott keretformák: szinte bármilyen keret jól áll. Különösen kedvezőek a geometrikus vagy a kerek formák. Többnyire rá irigykedik mindenki, hiszen bármi jól áll neki. Aranyszabály: arcának legszélesebb részéhez képest a keret mindig legyen kicsit szélesebb.


Hosszúkás arc
Jellemző: az arc hosszú és keskeny, az áll szögletes.
Ajánlott keretformák: az ívelt, ovális vagy kerek formák, és a szárakon lévő minták, szélesítik az arcot. A kerekebb, szögletesebb, négyzetesebb formák egyaránt előnyösek. Lehet nagyobb, és vastagabb a keret.


Háromszögletű arc
Jellemző: a háromszögletű arc jellegzetessége, hogy a homloknál szélesebb, az áll felé haladva folyamatosan keskenyedik. 
Ajánlott keretformák: a hölgyeknek javasolt a “macskaszem” formájú, valamint a karakteresebben díszített keretek, mivel azok a szemre vonzzák a tekintetet, optikailag szélesítve az állat és az arccsontot.
Olyan keretek előnyösek, melyek kiegyensúlyozzák az arc felső és alsó arányait. Előnyösek lehetnek az ovális, szögletesebb, lekerekített keretek. Ki lehet próbálni a világosabb, könnyű kereteket is, vagy a keret nélküli típusokat, melyek nem ülnek nehéz súlypontként az arcon.


Szív alakú arc
Jellemző: a szív alakú arcra jellemző a széles homlok és keskeny áll. 
Ajánlott keretformák: szemüveg-választás szempontjából szerencsés arcforma, szinte bármelyik típus illik hozzá. A „macskaszem” és a karakteresebb keretek szabadabb, fiatalosabb hatást keltik.


Négyzet alakú arc
Jellemző: széles homlok, arccsont és széles, határozott áll.
Ajánlott keretformák:
Keskenyebb, ovális vagy kerek formák javasoltak, melyek nyújtják az arcvonásokat és enyhítik az arc határozott vonalait.
A keret felső része lehet hangsúlyosabb, dekoratívabb. A keret lehet kissé szélesebb, mint amilyen magas.


Gyémánt alakú arc
Jellemző: a homlok és az állkapocs egyaránt keskeny, míg az arccsont szélesebb.
Ajánlott keretformák: csakis keret nélküli szemüveget, esetleg ovális vagy macskaszem formájú keretet válasszon.

Miután tisztában vagy vele, milyen az arcformád és ahhoz milyen szemüvegkeret illik, könnyebb dolgod lesz! Választásnál, szánj rá kellő időt. Próbálj fel annyi szemüvegkeretet, amennyit csak akarsz és hagyd, hogy a hozzáértők tanácsot adjanak neked. Fényképezd le, mutasd meg barátaidnak, párodnak, szüleidnek, vagy akik tudják mi áll jól számodra. A legfontosabb mégis az, hogy neked kényelmes legyen, és szívesen viseld.

A Trend Optika Csoport készséggel áll rendelkezésedre, ha további kérdésed lenne, szívesen segítünk!

Dóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése