Szemüveges lett a gyermekemEgy gyermek születése a legszebb dolog a világon. Mikor megszületik, az orvosok mindenét alaposan megvizsgálják, természetesen a szemeit is.

De mi a teendő, ha csak évekkel később, az óvodában, iskolában derül ki, hogy a gyerek tökéletesnek hitt szeme, bizony elromlott? A gyermek szeme nem olyan, mint a felnőtt szeme, hiszen a méretei és jellemzői sok tekintetben eltérnek egymástól. Egy gyermek nem tudja mindig kifejezni panaszait, többféle panaszra ugyanúgy reagál, például dörzsöli a kis szemeit, pislog, és zavarja a fény. A megoldás, egy szakszerű szemvizsgálat, ahol pontosan megtudhatja a szülő, hogy mekkora mértékű a látásromlás. Ezután a szemüvegválasztás következik, ami egy gyermek esetében sokkal több kérdést fogalmaz meg. Nem mindegy ugyanis, hogy a lencse milyen lesz és ahhoz, milyen keretet választhat a szülő. A keretek anyaga is többféle lehet, fő szempont gyermekek esetében a törésállóság és a könnyűség legyen. Fontos, az is hogy megfelelő módon illeszkedjen a fejére, hiszen kényelmetlen folyton igazgatni a játék és a tanulás közben.
Ha elkészült a szemüveg, ne várjuk el a gyermekünktől, hogy egyik percről a másikra hozzászokjon. Eleinte csak rövidebb ideig viselje. Azonban, ha a szakember, úgy rendelkezik, hogy egész nap rajta kell lennie a szemüvegnek, fokozatosan növeljük a viselési időt.
Mivel gyerekekről van szó, időnként ellenőrizzük, nem nőtte-e ki a szemüveget. Nem szorítja-e a szemüvegszára a fejét. Ezen felül szemvizsgálatra is rendszeresen el kell vinni, hogy tudjuk, jó-e még a szemüveg, vagy újat kell készítettni. Nekik nyilván kényelmetlen a viselete, és talán nem is értik, miért van rá szükségük. Segíthetünk nekik azzal, hogy azt mondjuk nekik, így felnőttesebbek (melyik gyermek nem szeretne felnőtt lenni).
Szerencsére a gyerekeknek nem kell már a csúfolódástól sem tartaniuk, hiszen nagyon szép és divatos szemüvegkeretek közül választhatnak a szülők. Pazar a kínálat a kislányos és kisfiús szemüvegkeretek között egyaránt. A világmárkák is egyre inkább a szívükön hordozzák a lurkók divatos szemüvegeik tervezését.
Vegyük mindig figyelembe, hogy a gyermek szeme még érzékenyebb, mint a felnőtté, ezért
válasszunk számukra minőségi darabot, ami kényelmesebbé teheti a mindennapjait.
Ebben az Ön és gyermeke segítségére lehetünk a Trend Optika Csoport üzleteiben.

Dóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése