Divatrajongók figyelem! Megérkeztek a legújabb őszi-téli szemüveg modellek!

Nem tagadjuk, nekünk mindig igazi örömünnep, amikor a Luxottica bemutatja a legújabb szemüvegeket. Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Ray-Ban, Versace, Vogue, Bvlgari és még sorolhatnánk. Egy szó mint száz, idén sem kell csalódnunk a nagy divatházak szemüvegkollekcióiban. Nem csigázunk tovább senkit, nézzük, hogy mik lesznek az őszi-téli szezon slágertermékei!

Erős nők, geometrikus pop és visszatér a kék

Az idei kollekció erőteljesen kitör a hétköznapok kereteiből. Az innovatív tervezők vegyítették a retro trendeket a jövő formatervezésével, az olaszos extravaganciát pedig svéd minimalizmussal ellensúlyozták. Jellemzőek az erőteljes vonalak és a vidám színek, melyek közül a kék emelkedik ki. A formaterveket összesen hat különböző divatirányzatba lehet besorolni, az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

Geometrikus pop

A pop art mozgalom az 1950-es évek végén született Britanniában és az Egyesült Államokban. Eredeti célja az volt, hogy a hagyományos képzőművészet mellett alternatívát mutasson a tömegkultúrában, a hirdetések, a képregények és a különböző formatervek területén. Nem áll tőle távol az irónia, és az sem, hogy egy-egy alkotóelemet az eredeti kontextusából kiragadva új környezetbe helyezzen. A geometrikus pop divatirányhoz tartozó új szemüvegmodellek pedig hozzák ezeket az eredeti értékeket. 

A Prada egyes modelljeinek szárai például színes kirakóssá alakultak, amivel tökéletesen elevenítik meg az 50-es, 60-as évek stílusát, ugyanakkor mégis merészek és modernek. A Versace Greca Tetris modelljei ezalatt háromdimenziós formában, ragyogó színekben pompázó mintákkal a Tetris játékot jelenítik meg a keretek szárain. A Ray-Ban Blaze kollekció darabjai pedig ragyogó lencsékkel vonzzák magukra a tekinteteket, és a hagyományos – Clubmaster, Shooter és Round – formák mellett egy nőies macskaszem formában is megjelennek.

Prada modellek

Power dressing

A power dressing megmutatja a nők erejét. A divatirányzat eredetileg az 1970-es évek második felében született, majd a 80-as években fejlődött tovább, és egy olyan stílust teremtett, amely biztosította a nőknek a hitelességet ahhoz, hogy magas beosztású cégvezetőként vagy a politika területén is megjelenjenek. Ez a stílus az erős, céltudatos nő sajátja, aki hallatja a hangját, és nem fél kiállni a jogai mellett. 

A Vogue Power dressing kollekciójának segédtervezője idén Gigi Hadid divatmodell volt, aki négy különleges keretet tervezett a márkának. Ezek mindegyike exkluzív, egyszerre szexi, intelligens és erős stílust kínál. A Miu Miu avantgárd formatervezésű kereteit ezalatt kivételesen eredeti lencseszerkezetek teszik egyedivé, amelyekhez jellegzetes, széles szár társul. Ezek a modellek nem hagynak kétséget afelől, hogy viselőjük öntudatos, magabiztos nő.Ugyanakkor nem létezne a kortárs mozi az olasz neorealizmus nélkül. A nyers, háború utáni filmek, melyeket az átlagember drámái inspiráltak, jellegzetes esztétikát hoztak létre. Ebből táplálkozik a Dolce & Gabbana új kollekciója is, amely olaszosan és nőiesen értelmezi a power dressing fogalmát. A kollekcióba tartozó darabok jellemzője az acetátba olvasztott csipke és a nyers, geometrikus minták megjelenése.

Dolce & Gabbana

Fémes kozmosz

Az új kollekcióban természetesen megtalálhatóak a jövőbe mutató darabok is. Az intergalaktikus divatot a Versace, a Vogue és az Armani hozza el nekünk, fényes anyagokkal, csillogással és erőteljes vonalvezetéssel.

A Versace Manifesto kollekciójának darabjait dinamikus fémprofilok jellemzik. Ezeket az élénk színek használata, valamint a márkának a görög mitológiából eredő, három dimenzióban megjelenő medúza motívuma teszik még erőteljesebbé. A Vogue Metallic Beat kollekciójának darabjait pedig macskaszem formájú keretek jellemzik, amelyeknek eleganciát biztosítanak a jellegzetes csiszolt fémdíszítések. Tökéletesen adják vissza a modern nő egyéniségét, és akad közöttük igazán rockos modell is. 

Végül ehhez a divatirányhoz tartozik Giorgio Armani stílusának tökéletes mintája, a Frames of Life kollekció legújabb kiadása is. Az új Metal Outline termékvonalat ultrakönnyű profilok, extrém könnyed keretek, valamint az acetát és a fém egyedi ötvözése jellemzik.

Giorgio Armani

Skandináv minimalizmus

A dán hygge filozófia alapja a meghittség és boldogság, amely hamar népszerű irányzat lett mind a belsőépítészet, mind a divat világában. Nem véletlen, hiszen a felmérések szerint a dánok a legboldogabbak a világon. Ebben az irányzatban fontos szerepet játszik az egyszerűség és a részletekre való különleges odafigyelés. Ám mindez nem csupán egy trend, hanem egy életstílus is, amely ünnepli az apró örömöket és a közös beszélgetéseket a barátokkal.

A Dolce & Gabbana hitelesen jeleníti meg ezt a stílust. A Wire kollekcióban könnyed, minimalista fémkereteket találunk. Tökéletes azoknak, akik a légies, finom megjelenést részesítik előnyben. A Prada New Metal Templates termékvonalának darabjait pedig a megújult szerkezetű, lapos fémből készült szárak jellemzik, melyeket a piros háttéren feltüntetett márkanév tesz különlegessé. Ezalatt a Ray-Ban újraértelmezte a legendás Lennon-szemüvegeket: a fémből készült, szintén légiesen könnyű, ovális formájú kereteket a gondosan megmunkált apró részletek teszik különlegessé.

Prada és Dolce & Gabbana

Modern geometria

A 60-as években a geometria nemcsak mintázatként jelent meg a divatban, de hatással volt a formatervezésre is. Ki ne emlékezne Twiggy ikonikus „A” vonalú trapéz szoknyájára? Az új kollekciókban az alap geometriai formák – körök és rombuszok – jól illeszkednek az egyszerű, de mégis masszív frontokhoz. A trendet a tükrös lencsék teszik teljessé, amelyek azon túl, hogy vonzzák a tekintetet, jól hangsúlyozzák a formákat is.

Az Emporio Armani mindazonáltal már-már az absztrakt művészet területére merészkedik egyes modelljeivel. A közvetlenül a lencséken található avantgárd minták összhangban vannak a szárrészekkel, ezen napszemüvegek viselői könnyen a figyelem középpontjába kerülhetnek. A Serpenteyes pedig egyértelműen a Bulgari legkülönlegesebb sorozata, és a kollekció új kiadása ismét a meglepetés erejével hat. A márka jellegzetes motívuma – a kígyópikkely – meghökkentő módon jelenik meg: közvetlenül a lencsére nyomtatva. Ez a különleges technológiának köszönhetően belülről egyébként nem látszik, így a látást a minta egyáltalán nem zavarja. Végül érdemes megemlíteni a Prada Mod Evolution kollekcióját, amelyet széles szögben megtörő, enyhén szögletes szárak, valamint a frontrészen megjelenő téglalap alakú szegecsek jellemeznek.

Bulgari és Prada

Nagy kékség

Ebben a szezonban visszatért a sötétkék, amelyről a színpszichológia azt tartja, hogy a tekintély, a bölcsesség és a hitelesség szimbóluma. A divattervezők ezeken túlmenően olyan új képzettársításokkal gazdagították a palettát, mint a titokzatosság, a szellemiség és a mélység.

A Dolce & Gabbana Essentials kollekciójában megszokott módon a bestsellerek szerepelnek: szokványos formák, tónusos színek, jól bevált anyagok. Mindenkinek kötelező legalább egy ilyen darabot beszerezni! A Giorgio Armani ugyanakkor új formákkal is kísérletezik, melynek köszönhetően lenyűgözően finom és nőies napszemüvegek születtek. A modellek enyhén húzott frontrészein a fekete és a sötétkék árnyalatai ötvöződnek tökéletes összhangban.

A „combo” típusú keretek az olasz szakmai terminológia szerint olyan modelleket jelentenek, melyek két különböző anyagból készülnek. Ez a Persol új kollekciójára is igaz, melynek darabjai két anyag – acetát és fém – ötvözetéből készültek. A finom fémhíd lakkozása és eldolgozása kézzel történik, ez a ragyogó elem remekül egészíti ki a Persol legendás nyíl motívumát a szárakon.

Dolce & Gabbana, Persol, Armani


Nektek melyik stílus tetszik a legjobban? Ne feledjétek, hogy jövő héten JOY-napok is lesznek, aminek keretében kedvezményesen szerezhetitek meg a szezon legtrendibb szemüvegeit! Kövessetek minket a Facebookon és értesüljetek aktuális akcióinkról első kézből! 

A cikk a Luxottica hivatalos sajtóközleményét tartalmazza.


Trend Optika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése