Napszemüveget a gyerekeknek is!

A következő napokban ismét rákapcsol a nyár, aki csak teheti vízparton tölti az idejét. A kicsik különösen élvezik ezt az időszakot, hiszen végre felszabadultan pancsolhatnak a medencében és a strandokon. Viszont néhány nagyon fontos dologra szülőként nem árt odafigyelni, ha azt szeretnénk, hogy a kicsik valóban biztonságosan, “mellékhatások” nélkül élvezhessék a nyarat.

Előzzük meg a felnőttkori szemproblémákat!

Előző cikkükben már kitértünk rá, hogy mennyire fontos a megfelelő UV védelem, viszont a gyerekek esetében ez még lényegesebb, mivel az ő szemük sokkal érzékenyebb a káros ultraibolya sugárzásra. Mivel a gyerekek pupillája nagyobb és a szemlencse még tisztább, az UV sugarak nagyobb arányban képesek bejutni a szembe.
A káros UV sugárzást több komoly szembetegséggel is összefüggésbe hozták, mint a szürkehályog, a makula degeneráció vagy akár a daganatos megbetegedések. A szülőkön óriási a felelősség, nagyon nagy mértékben rajtuk áll vagy bukik gyermekük szemének egészsége.

Mire figyeljünk?

Lehetőleg 10 és 15 óra között kerüljük a direkt napfényt. Nem csak tűző napon lehet erős az UV sugárzás, felhősebb időben se feledkezzünk meg a megfelelő védelemről. Ha a szabadban tartózkodunk viseljünk mi is és a gyerekek is jól takaró, mégis lenge ruházatot, kalapot, fényvédő krémet és napszemüveget.

Hogyan válasszunk okosan napszemüveget?

Gyereknapszemüveget választani nem egyszerű, de néhány tanács betartásával biztosak lehetünk benne, hogy a kicsik számára tökéletes mellett tesszük le a voksunkat:

  1. Biztosítson teljeskörű UV védelmet! - Mindenképp olyan szemüveget válasszunk, ami egyaránt véd az UVA és az UVB sugárzás ellen. A jó minőségű lencsék kiszűrik a káros sugárzás akár 100%-át. Érdemes szakértő segítséget kérni, hiszen egy rossz minőségű lencsével többet ártunk mint használunk!
  2. Legyen kényelmes! - Az a cél, hogy a gyerek szívesen viselje a szemüveget. Ezt pedig csak egy valóban komfortos szemüveggel érhető el.
  3. Válasszunk ütésálló lencséket, rugalmas kerettel! - A modern polikarbonát lencsék tízszer ütésállóbak mint a hagyományos műanyagok. A rugalmas keret pedig nem törik, biztosak lehetünk benne, hogy játék közben nem fog a kicsiknek sérülést okozni.

Legyünk tudatosak! Tanítsuk meg a gyerekeknek, hogy a megelőzés a legjobb gyógyszer. Tegyünk gyermekeink egészségéért már most, hogy felnőttként egészséges, betegségektől mentes életet élhessenek.

Forrás: https://essilorusa.com/content/essilor-usa/en/newsroom/news/4-ways-to-keep-your-childs-eyes-protected-from-the-sun.html 


Trend Optika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése