UV sugárzás - A láthatatlan ellenség

Tombol a nyár, több időt töltünk a szabadban, vízparton. Ilyenkor hajlamosak vagyunk lazábban venni a dolgokat és megfeledkezni kicsit egészségünk védelméről. Pedig ahhoz, hogy gondtalan legyen a nyár, érdemes néhány dolgot, mint pl. a megfelelő fényvédelem, szem előtt tartani. Nem csak bőrünket, hanem szemünket is óvni kell a káros UV sugárzástól, hiszen ugyanannyira veszélyes a szemünkre, mint a bőrünkre.
A szem korai öregedését és több szembetegséget is összefüggésbe hoztak a káros napsugárzással (szürkehályog, makula degeneráció stb.), ezért kiemelten fontos, hogy megfelelő védelmet biztosítsunk szemünknek egész éven át!


Kép forrása: http://www.espf.com/

Az UV sugárzás, nem egyenlő a napfénnyel

Elterjedt tévhit, hogy az UV sugárzás megegyezik a napfénnyel. Viszont ez nem így van. Ultraibolya sugárzás egész éven át ér minket, akkor is, ha épp felhős az idő. Ráadásul nem feledkezhetünk meg a tényről, hogy az UV sugárzásnak csak a fele érkezik közvetlenül a napból, a másik fele közvetetten ér minket a felhőkön keresztül, illetve a visszatükröződik a minket körülvevő felületekről. Nem csak a direkt napfény lehet veszélyes a szemünkre. Ugyanúgy óvnunk kell a szemünket az árnyékben is!

Fokozottan figyeljünk a gyermekekre!

A gyerekek szeme még érzékenyebb az UV sugárzásra, ezért esetükben még fontosabb, hogy odafigyeljünk a megfelelő védelemre. Ennek oka, hogy pupillájuk nagyobb és a szemlencse is tisztább, aminek következtében szemük több ultraibolya fényt nyel el. (Következő cikkünkben összefoglaljuk, hogyan óvjuk a kicsik szemét. Ne maradjon le róla!)

A napszemüveg több mint kiegészítő

A jó napszemüveg 100%-os védelmet biztosít az UVA és az UVB sugarak ellen egyaránt. Amikor napszemüveget választunk, legyen ez az első szempont. Ne feledjük, a megelőzés ebben az esetben is egyszerűbb mint a kezelés!

A Trend Optikákban óriási napszemüvegkínálattal várjuk vendégeinket. Maximális védelem és trendi formák! Egy kis ízelítő kínálatunkból: Trend Optika Napszemüvegek


Forrás:
http://www.espf.com/the-e%C2%ADspf-index/
http://www.espf.com/meye-health/ 
http://www.espf.com/uv/
https://essilorusa.com/content/essilor-usa/en/newsroom/news/uva_uvb_uvc_rays.html
https://essilorusa.com/content/essilor-usa/en/newsroom/news/4-ways-to-keep-your-childs-eyes-protected-from-the-sun.htmlTrend Optika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése