XTend lencsék - Világújdonság a Trend Optikában

Az Essilor Varilux szériájának egyik legújabb fejlesztése, az XTend multifokális lencsék új dimenziót nyitnak a látásban. Ezek az új generációs multifokális lencsék szélesebb látóteret biztosítanak már karnyújtásnyi távolságon belül is.
Ahogy telik az idő, szemünk természetes alkalmazkodóképessége is úgy veszít rugalmasságából. Egyszercsak azt vesszük észre, hogy “kezünk egyre rövidebb” lesz, az olvasnivalót egyre távolabb kell tartanunk, hogy ismét élesen lássuk a betűket. Ez teljesen természetes folyamat, előbb-utóbb mindenkinél bekövetkezik. A szaknyelv ezt hívja presbyopiának vagy “öregszeműségnek”. 
Ebben az esetben a multifokális vagy más néven progresszív lencsék jelenthetik a megoldást. A lencsék átveszik a szem elvesztett munkavégző képességét, így viselőjük ismét visszanyerheti az éles látás élményét. A multifokális lencsékről korábban itt írtunk részletesebben.
A multifokális lencsék egyik sarkalatos pontja az ún. látócsatorna, ami összeköti a távoli és a közeli látómezőt. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ez a látócsatorna egyre szélesebbé vált, a széli látótér torzítását pedig minimalizálták. Megszűnt a hintaeffektus, így biztosítva az egyensúlyt mozgás közben is.

Új lencsék az X generáció igényeire szabva

Senkit nem lepünk meg azzal, ha kijelentjük, hogy a fogyasztói szokások jelentősen megváltoztak az elmúlt évtizedekhez képest. A felgyorsult életforma megváltoztatta a látással kapcsolatos elvárásokat is. Egyre több tevékenységet végzünk karnyújtásnyi távolságon belül. A számítógép használata mindennapossá vált, a telefont pedig már rég nem csak telefonálásra használjuk. Ráadásul az egyes eszközök között rendszeresen váltogatunk, ami a szem számára igazi kihívást jelent, hiszen így folyamatosan változik a tekintési távolság, amihez folyamatosan alkalmazkodnia kell.
Ezeket az igényeket szem előtt tartva fejlesztette ki az Essilor a Varilux lencsék új generációját. Az X Seriest kifejezetten arra tervezték, hogy megfeleljen a megváltozott elvárásoknak. A fejlesztők a karnyújtásnyi távolságon belüli zónára fókuszáltak, hogy még dinamikusabb látásélményt biztosítsanak. Végeredményként megszületett az XTend technológia, amelynek köszönhetően egy nézési irányba, több távolságot lehet elérni már a legkisebb fejmozgással is. Így kényelmesebbé és a szem számára kevésbé megterhelővé válik a monitorok, telefonok, tabletek nézési távolságainak váltogatása.
Természetesen ezek a lencsék is elérhetők különböző felületkezelésekkel a fényre sötétedő verzióktól, egészen a monitorszűrő rétegig.
Az XTend lencsék megvásárolhatók a Trend Optika Csoport üzleteiben is.  Válassza Ön is az éleslátás élményét!

Forrás: Essilor

Trend Optika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése