6 kérdés, amit végig kell gondolni szemüvegválasztáskor

Szemüveget választani egyáltalán nem egyszerű feladat. Sokunknak elsőre a keret ugrik be - hogy fogom megtalálni a megfelelő keretet, hiszen hatalmas a választék! De a keret csak az egyik komponens. Ugyanilyen fontos, maga a lencse! A modern lencsegyártásnak köszönhetően ma már rengeteg lencsetípus és felületkezelés közül választhatunk, gondos mérlegelést igényel, hogy végül melyiket válasszuk. Ehhez minden esetben kérjük szakértő segítségét. Azonban van néhány kérdés, amit ha előzetesen átgondolunk, máris közelebb vagyunk a jó megoldáshoz. Nézzük meg ezek közül a 6 legfontosabbat!


1. Mihez fogod használni a szemüveget?

Az első és legalapvetőbb kérdés, hogy meghatározd, hogy mit vársz el egy szemüvegtől. Gondold végig, hogy milyen napi helyzetekben lesz szükséged a szemüvegre. Állandóan hordani fogod? Vezetéshez vagy olvasáshoz van rá szükséged? Monitor előtt dolgozol és sokat nézed a telefonod kijelzőjét is? Vannak olyan extrém körülmények, amik miatt különleges bevonatra van szükséged (pl. párásodás, por, erős napfény stb.)?
Ezek mind-mind olyan szempontok, amiket figyelembe kell venni a választásnál. Egy ügyes látszerész ezeket a kérdéseket fel fogja neked tenni, ha mégse, akkor nyugodtan kérdezz rá, mondd el neki az egyedi igényeid. A Te szemüvegedről van szó, tökéletesnek kell lennie!

Kép forrása: http://stylecaster.com/beauty/katie-jane-hughes-food-and-fitness-diary/

2. Milyen az arcformád?

A keret választásakor nagyon fontos, hogy figyelembe vedd az arcformád. A megfelelő keret kiemeli arcod előnyös tulajdonságait, de egy rossz választás épp odahelyezi a hangsúlyt, ahova nem szeretnéd.

3. Milyen stílus áll hozzád a legközelebb?

Elegáns vagy inkább feltűnő? Klasszikus forma vagy extravagáns vonalak? Fontos, hogy a szemüveged tökéletesen passzoljon az egyéniségedhez, már meglévő ruháidhoz, hiszen ez egy nagyon hangsúlyos kiegészítő, ami rögtön szemet szúr, és persze nem is cél, hogy elrejtsd. :-)
Ha szereted a kreatív dolgokat nyugodtan nyúlj a bohókásabb darabokhoz, viszont ha a stílusod inkább visszafogott, akkor könnyen kényelmetlenül érezheted magad egy feltűnő, “vad” keretben.

4. Mi passzol leginkább az életviteledhez?

Mint ahogy nem ugyanazt a ruhát vesszük fel egy esküvőre, mint egy hétvégi kiruccanáshoz a barátainkkal, úgy a szemüveget is alkalomhoz szabhatjuk. Sokan hiába vennének fel egy feltűnő színes szemüveget, ha a munkahelyük megköveteli a konzervatív megjelenést. Ha van rá lehetőségünk, akkor kísérletezzünk, szerezzünk be akár több keretet is, így garantált, hogy mindig lesz alkalomhoz passzoló szemüvegünk. Ha egy szemüvegben gondolkodunk, akkor próbáljuk megtalálni az arany középutat, amely minden esetben megállja a helyét.

Kép forrása: http://www.refinery29.com/60198?crlt.pid=camp.tb0q43RW3RDG#slide-10

5. Mik a színeid?

Hiába van meg a tökéletes forma, ha a szín nem harmonizál bőrünk és hajunk tónusával, akkor könnyen agyoncsaphatja az összképet. Ha inkább hideg színek dominálnak nálad, akkor jó választás lehet a kék és árnyalatai vagy akár a pasztellszínek. Meleg tónus esetén a barnás árnyalatok, a szarukeret is jó választás lehet.

6. Mennyit szeretnél rákölteni?

Egyáltalán nem utolsó szempont a szemüveg ára. Egy jó szemüveg befektetés, nem csupán néhány hétre szól. Jól gondold át, hogy mi az az összeg, amit rá szeretnél költeni. Utána próbálj meg ebből a kategóriából próbálgatni, hiszen nincs annál rosszabb, mikor egy olyan darabba szeret bele az ember, amit nem engedhet meg magának.

+1 jótanács

Végül egy jó tanács! Próbálj, próbálj, próbálj és nyugodtan kísérletezz! Így biztos lehetsz benne, hogy megtalálod a neked való, a stílusoddal és egyéniségeddel tökéletesen harmonizáló szemüveget. Ha bizonytalan vagy, akkor a Trend Optikákban kollégáink személyre szabott tanácsadással segítenek Neked, hogy megtaláld álmaid szemüvegét. Miután egymásra találtatok már nincs más dolgod, mint bezsebelni a jól megérdemelt bókokat.Trend Optika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése