Ha október, akkor Látás Hónapja!Az október számunkra mindig különleges időszak. Ekkor kerül megrendezésre a "Látás hónapja" rendezvénysorozat, amelynek keretében a hazai optikák, így országszerte a Trend Optikák is, közösen hívják fel a látásellenőrzés fontosságára a figyelmet. Már a kezdetek óta részt veszünk kampányban és lelkesen támogatjuk, hiszen küldetésünknek érezzük, hogy minél több ember figyelmét hívjuk fel a megelőzés, a rendszeres szemészeti kontroll és a megfelelő látáskorrekció fontosságára.

Szomorú valóság

Sajnos ma Magyarországon közel 1,5 millió olyan ember van, akinek szüksége lenne szemüvegre, kontaktlencsére, vagy valamilyen látáskorrekcióra, de még sohasem járt szemész szakorvosnál, vagy optometristánál. Ez egy nagyon szomorú adat, hiszen ha belegondolunk akkor az éleslátás hiánya negatívan befolyásolja a mindennapjainkat, megnehezíti az olyan egyszerű és természetes cselekedeteket, mint az újságcikk elolvasása, vagy akár egy árcédula kisilabizálása az üzletben. És akkor még nem is gondoltunk arra, hogy a közlekedésben, milyen problémákat okozhat, ha valakinek nem megfelelő a látása

Közösen a magyar látáskultúra fejlesztéséért

A Látás Hónapját 2008-ban a Magyar Látszerész Szövetség közösen hívta életre, hogy fejlessze az ország látáskultúráját és felhívja a figyelmet a rendszeres szemészeti szűrések fontosságára.

Mára már szinte senki nem lepődik meg azon, hogy ajánlott rendszeres kontrollvizsgálatokon tüdőszűrésen vagy fogászati ellenőrzésen bizonyos időközönként részt venni, de a szemészet valahogy a perifériára szorult. Pedig miért lenne ez másként, ha a szemünkről van szó, hiszen ez az egyik legfontosabb érzékszervünk? Ráadásul szemészeti problémákon túl olyan betegségek kiszűrésében is segít, mint pl. a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás.Tegyünk szemünk egészségéért!

A “Látás Hónapja” kiváló lehetőség rá, hogy felkeressünk egy optikát, ellenőriztessük a látásunkat, mindezt ráadásul teljesen díjmentesen! Ha eddig halogatta a látásvizsgálatot, kérjük, ne tegye tovább, fontos, hogy időben megtegye az első lépéseket. A programsorozat keretében ráadásul folyamatos kedvezményekkel választhat magának szemüveget minden vásárló.

Keresse fel a Trend Optikákat, amelyek az ország egyik legmodernebb gépparkjával, tapasztalt szemészekkel, diplomás optometrista kontaktológusokkal és látszerész mesterekkel várnak minden érdeklődőt októberben ingyenes látásellenőrzéssel és szaktanácsadással!

Tudjon meg még többet a “Látás Hónapja” kampányról!

Trend Optika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése