Szemüvegek a legkisebbeknek isSzülőként a legnagyobb kincs a gyermekeink egészsége, de vajon mindenre kiterjed mindenre a gondoskodásunk? Számtalan látás- és szemprobléma kiszűrhető már egészen kis korban, akár a kisbabáknál is. Ráadásul a korán felismert fénytörési hibák, rendellenességek sok esetben nagyon jól kezelhetők, így elkerülhető, hogy gyermekünk felnőttként szemüveget viseljen.

Ötéves korban érdemes további szemészeti teszteket is végeztetni. Ha gyermekünk gyakran panaszkodik fejfájásra, vagy a látására, akkor mindenképp keressünk fel vele egy tapasztalt gyermekszemész szakorvost, hiszen egy egyszerű szemüveggel már meg is oldódhatnak ezek a tünetek. Iskolakezdés előtt kiemelten fontos a szemészeti szűrés, hiszen az imént említett panaszok az ifjú nebulók iskolai teljesítményére is rányomhatja a bélyegét.

Nem győzzük hangsúlyozni a rendszeres szűrések fontosságát! Ez gyerekek esetében ugyanolyan fontos, sőt! Ha a lurkó szemüveget vagy kontaktlencsét visel, ne feledkezzünk meg a rendszeres, éves kontrollról, hogy az esetleges változásokat minél előbb felfedezhessük és korrigálhassuk.

Fő a biztonság és a kényelem!

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szemüveget kapnak a kicsik, hiszen nekik a felszabadult játék és a világ felfedezése az első. A szemüvegnek ezt kell segítenie, támogatnia anélkül, hogy bármilyen tevékenységben megzavarná őket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a gyerekszemüvegek nagyon könnyűek és maximálisan ellenállóak, strapabíróak legyenek.

Kizárólag a polikarbonát (Airwear) alapanyagból készült szemüveglencséket ajánljuk, amik tökéletesen megfelelnek az imént említett feltételeknek, hiszen amellett, hogy tizenkétszer jobban ellenállnak az ütéseknek, még 30%-kal könnyebbek és vékonyabbak is, mint egy alap műanyaglencse, ráadásul a káros UV sugárzás ellen is védik a gyerekek érzékeny szemét. Így garantált, hogy a kicsik az egész nap folyamán kényelmesen viselhetik a szemüveget, önfeledten élvezhetik a játék és a tanulás minden pillanatát.

Védelem az UV és a káros kék fény ellen

A gyerekek szeme rendkívül érzékeny. Emiatt különösen fontos a káros UVA és UVB sugarak elleni megfelelő védelem, még akkor is, ha nincsenek kitéve közvetlen napsugárzásnak, hiszen kutatási eredmények bizonyítják, hogy az UV-sugárzás 40%-a nem napos időben ér minket. Ráadásul az okostelefonok, okosórák, tabletek, laptopok térnyerésével egy újabb veszélyforrással az ibolya-kék fénnyel is számolni kell, ami szintén hozzájárulhat a látás romlásához.

Gyerekek esetében nagyon fontos, hogy legalább E-SPS=25, E-SPF=50 értékkel rendelkező szemüveget vásároljunk.

A legfontosabb, hogy szeresse szemüvegét!

Természetesen amellett, hogy tökéletes látásélményt biztosít, a gyermekünk szemüvegének maximálisan biztonságosnak, kényelmesnek és esztétikusnak kell lennie. A legfontosabb talán mégis az, hogy megszerettessük a lurkókkal a szemüveget! A Trend Optika Csoport üzleteiben tapasztalt gyermekszemész szakorvosok és a legmodernebb eszközök várják a legkisebbeket is. Ráadásul most gyereknap alkalmából kedvezményekkel várjuk őket üzleteinkben országszerte. Tudjon meg többet a promócióról: https://goo.gl/rP81T8 

Dóra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése